Garrotin Günlükleri – No Stress

Yayınlandı: 16 Nisan 2015 / DANS
Etiketler:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Akşam olmasını sabırsızlıkla beklediğim gün; dans ettiğim gündür. Bahar’a yakışır ılık havada kalabalığa karışarak stüdyonun yolunu tuttum.

Sensei M’miz azıcık geç kalacağından biz de Tangos’la ısınmak üzere salona koştuk. Koreografi öncesi elleri, kolları, ayakları açarak işe koyulduk. Bu arada sevgili Nur’dan duruş ile ilgili önemli bilgiler aldık. Koreografide “duruş/estetik” ön planda olacağından can alıcı noktaları ısınma niyetine çalıştık. Başlangıcı parçala böldük tam arkaya döndüğümüz kısma gelmişti ki sıra Sensei M ile karşı karşıya geldik. “Garrotin çanları” bizim için çalıyordu.

Epey az kadro ile zaten ısınmış olduğumuz için koreografimizin ayak bölümleri ile açılışı yaptık. Öncesinde ilk bölümler vardı, ilk bölümün son hareketi bol topuk vuruşunda ritimler istenildiği gibi çıkmıyor, senkron tutmuyordu. Bu problemi hallettikten sonra geçen hafta öğrendiğimiz bölüme geldi ki sıra; topun bana atılması ile bir an ritimler aklımdan uçup gitti. Sensei’mizin “stress yok” deyişi ile kendime gelip girişi yaptım.
Golpe vurup planta yükseldiğimiz kısmı özümsemek için birkaç kez çalıştık ve bölümün belalı aşamasına geldik. Fakat, korktuğum gibi olmadı sadece bir kez şaşırdım ;)

Teker teker hareketleri hatırlayıp çalışırken arada öğütler almasak olmaz idi. Yine dans için çok emek verilmesi, çok çalışılması gerektiğini hatırlattı sevgili öğretmenimiz. Eee haksız da değildi hani. Bedeninle yapamadığın an aklınla yapacaksın dansı mesela!

Ve yol göstericimiz olmadan baştan sona ayak bölümü akışını almaya geldi sıra. Başlama komutunu aldıktan sonra topluca harekete giremeyişimizle “grup dayanışması nedir?” örneği sunduk adeta! Kısa gülüşmeler sonrası ikinci komut geldi, “sona kadar durmak yok” mottosuyla nihayete erildi. Fena değilmişiz öyle dedi öğretmenimiz. Ondan “iyi” lafını duymak zordur zaten, biliriz :) Sadece az önce belirttiğim belalı harekette ritim kayması oldu “fena” kısmı orasıdır kesin ;)

Dersi “hocaaam normal ritminde deneyelim mi” gibi iddialı bir cümle kurarak ve de yaparak bitirdik. Normal ritim dediğimiz aslında anormal, birazcık hızlı yani! Ama meğerse hızlı yapmak daha kolaymış, lay lay lay (sevindirik smiley).

Doğaçlama nedir? Üzerine örnekli anlatımı da Sensei M’den kaptıktan sonra düştük yollara.

Devam edecek…

Yorum bırakın